Cara Pilih Foundation Paling Sesuai Bagi Kulit Muka Berminyak -- Tips


Ramai wanita sudah mengeluh bersolek, penggunaan mekap, foundation dan sebagainya menyebabkan kulit muka mereka berminyak.

Sudah menjadi "fitrah" seorang insan bernama wanita memerlukan kelihatan sentiasa cantik, dirumah mahupun di luar supaya dapat meningkatkan tahap keyakinan.

Disini kami ingin kongsikan tip-tip memilih foundation yang sesuai bagi mereka yang khususnya mempunyai masalah kulit muka berminyak.

Kosmetik Nieve Beauty DD Cushion Foundation Skin Care

Tips ini adalah rangkuman dari kelas-kelas mekap yang dianjurkan oleh #teamnieve, diadakan secara percuma untuk stokis, agen & dropship yang berdaftar -- termasuk kepada pelanggan-pelanggan yang berminat.Berikut cara menggunakan foundation jika kulit muka berminyak:-

 1. Basuh wajah/muka dengan bersih - Cuci muka anda dengan pencuci muka khas (bukan berasaskan sabun) serta bilas menggunakan air bersih untuk menanggalkan minyak & kotoran.
 2. Cegah minyak muka berlebihan dengan ketulan ais - Gosok muka dengan ais batu secara perlahan-lahan untuk menyejukkan permukaan kulit muka serta menutup sementara kelenjar minyak.
 3. Pilih foundation berasaskan powder - Disyorkan memakai "powder mampat", fungsinya sama dengan bedak padat di mana ia mampu menyerap minyak di wajah.
 4. Pilih foundation yang tahan lama & tidak bercapuk - Minyak kulit muka bakal merosakkan mekap maka pilihlah foundation yang tahan lama untuk elakkan muka kelihatan bercapuk.

Menggunakan Foundation DD (Daily Defense)


Jika inginkan kulit muka yang cantik & gebu, Nieve Beauty DD Cushion treatment foundation SPF 50 adalah pilihan tepat. Foundation ini adalah semua-dalam-satu -- mencegah, merawat & melindung kulit muka anda jika diamalkan secara berterusan.

Wajah si-pemakai akan kelihatan flawless & glowing dengan mudah & diakui menjimatkan masa solekan oleh pengguna-pengguna tegar produk kosmetik Nieve Beauty.

Bahan semulajadi foundation Nieve Beauty digunakan sejak zaman dulu lagi untuk mengatasi masalah-masalah lazim kulit muka wanita Asia termsuklah Malaysia seperti jerawat, jeragat, garisan halus, kulit berminyak dan sebagainya.

Produk-produk Nieve Beauty mempunyai Nota Notifikasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) & dikilang berstatus bumiputera dengan kelulusan GMP. Bahan kandungan powder foundation adalah dari sumber alam semulajadi, kaya dengan vitamin untuk wajah, tanpa merkuri, paraben, alkohol dan bahan kimia merbahaya/terlarang.

Tidak dinafikan Nieve Beauty adalah antara produk kosmetik baru, berteknologi tinggi, memberikan perlindunag optimum untuk kulit muka, terus mendapat perhatian pengguna-pengguna di Malaysia, Singapura, Brunei & juga Indonesia!

Dapatkan Nieve Beauty DD Cushion treatment foundation di mana-mana rangkaian Stokis, Agen atau Dropship kami & nikmati kesan perubahan anda bermekap denagnlebih efisyen, jimat & memberikan perlindungan sepanjang masa.

Berminat menjadi STOKIS / AGEN / DROPSHIP Nieve Beauty? Layari laman ini untuk daftar atas talian taw!
Cara Pilih Foundation Paling Sesuai Bagi Kulit Muka Berminyak -- Tips https://2.bp.blogspot.com/-cKyjCFoI2w4/WYr2POvZipI/AAAAAAAAjOc/STL0j2n8-78N02C0QJbUin2Ki75ztK_MACLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/kosmetik-nieve-beauty-foundation%2B%25281%2529.jpg https://www.mynieve.com/2017/08/cara-pilih-foundation-paling-sesuai.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care