Kajian Masalah Jerawat di Malaysia & Cara Mudah Cegah & Rawat


Jerawat adalah masalah biasa pengguna yang boleh memberi kesan ke atas persepsi imej & keyakinan diri. Kesibukan sesorang pengguna, ditambah faktor persekitaran, menjadikan masalah kulit ini akan bertambah serius.

Gangguan psikiatri & kemerosotan kualiti hidup secara jangka panjang & berterusan boleh menyebabkan:-

 • Tahap keyakinan diri menurun
 • Masalah dalam hubungan peribadi
 • Pengangguran dan peningkatan tekanan serta kebimbangan.

Kajian masalah jerawat konsumer Malaysia dan kesannya

Kajian & Statistik Masalah Jerawat di Kalangan Pelajar Malaysia


Pada 2009, Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Johor menjalankan kajian mengenai jerawat & ke­sannya ke atas kualiti hidup remaja -- fokus kepada pelajar-pelajar di Malaysia.

Hasil kaji selidik ringkas yang dijalankan di beberapa kolej, berikut adalah ringkasannya:-

 1. Hampir 70% daripada pelajar mengalami masalah kulit seperti jerawat, pori tersumbat dan kulit berminyak. 
 2. Secara keseluruhan, isu paling biasa di universiti adalah jerawat, kulit berminyak, kulit kering, masalah bintik hitam dan pori besar. 
 3. Kajian ini menggunakan Sistem Penggredan Jerawat Global untuk menilai kualiti hidup dalam kalangan remaja (pelajar) berjerawat.
 4. Kajian juga mendapati 67.5 peratus daripada remaja (pelajar) mengalami masalah muka berjerawat & masalah ini meningkat mengikut usia
 5. Didapati lebih ramai remaja lelaki mengalami masalah ini berbanding wanita.

Kajian Masalah Jerawat Diperingkat Global


Di peringkat global, contohnya di United Kingdom, kajian ke atas 111 pesakit berjerawat berumur 16 tahun & mereka yang mendapatkan rawatan daripada klinik dermatologi pesakit luar, mendapati tahap masalah sosial & emosi adalah setanding dengan mereka yang menghidap penyakit kronik teruk seperti arthritis & epilepsi.

Manakala di Turki, penularan masalah jerawat dikalangan remaja meningkat ke 23.1% manakala 50% darinya adalah remaja.

Kajian yang dijalankan di Australia mendapati pelajar lelaki mengalami masalah jerawat yang lebih teruk berbanding pelajar perempuan.

Contoh hasil kajian-kajian ini adalah konsisten dengan kajian terdahulu yang dijalankan di negara lain.

Kesedaran - Merawat, Mencegah & Melindungi


Menyedari pentingnya kesedaran dalam kalangan remaja, khususnya pengguna mengenai penjagaan diri & kulit, Nieve Beauty Comestics & Skin Care dibangunkan bagi memberi kesedaran & tumpuan mengatasi masalah kulit yang jarang ditekankan oleh jenama kosmetik yang lain.

Nieve Beauty Comestic Skin Care melalui Nieve Beauty DD Cushion Treatment Foundation berjaya menangani banyak masalah kulit muka terutamanya jerawat & jeragat di kalangan pengguna.

Ini adalah kerana bahan-bahan digunakan  Nieve Beauty DD Cushion Treatment Foundation terdiri dari bahan natural, kaya dengan sumber vitamin khusus untuk kulit muka.

Kandungannya juga terdiri dari bahan-bahan alam semulajadi yang khusus dalam merawat & mencegah masalah-masalah kulit muka masa kini terutamanya jerawat & jeragat.

Selain merawat & mencegah masalah kulit pengguna, Nieve Beauty DD Cushion Treatment Foundation juga melindung permukaan kulit muka dari sinaran UV melalui SPF50++ & persekitaran yang tidak sihat.

Disamping itu, foundation Nieve Beauty ini juga berjaya mengurangkan kesan-kesan parut akbibat jerawat kerana kandungannya kaya dengan Aloe Vera iaitu sumber asli merawat bekas parut -- digunakan sejak zaman dahulu lagi.

Oleh itu, aplikasi Nieve Beauty DD Cushion Treatment Foundation ini meng­galakkan pengguna menjaga kecantikan sambil kelihatan natural & cantik sepanjang masa, menambahkan keyakinan diri, memperkasakan diri seterusnya meningkatkan produktiviti masing-masing.

Sumber rujukan: Harian Metro terbitan Ogos 31, 2015
Kajian Masalah Jerawat di Malaysia & Cara Mudah Cegah & Rawat https://3.bp.blogspot.com/-6544zlgqduo/WZb4-mtjdJI/AAAAAAAAAHg/7Gw6FJfWZX4zfhWvsaZRh4hu9Mlpvs0PgCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/Nieve-Beauty-statistik-jerawat-4by3a.jpg https://www.mynieve.com/2017/08/kajian-masalah-jerawat-di-malaysia-cara.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care