20 Janji & Manifesto PRU14 Pakatan Harapan 100 Hari Mentadbir Kerajaan & Negeri Johor


Secara ringkas janji & manifesto Pakatan Harapan (PH) di PRU14, dikemukakan dihadapan lebih 10,000 pengikut setia parti gabungan ini di Pasir Gudang, Johor Bharu.

Senarai ini adalah rangkuman 20 janji yang bakal dilaksanakan selepas 100 hari jika PH berjaya mentadbir Putrajaya dan/atau mentadbir negeri Johor -- seterusnya membentuk kerajaan atau kerajaan negeri baru.

Manifesto Pakatan Harapan 100 hari mentadbir kerajaan & negeri Johor.

Turut hadir pada perhimpunan/ceramah kali ini adalah:-

  • Presiden PKR -- Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail 
  • Penasihat DAP -- Lim Kit Siang
  • Setiausaha Agong DAP -- Lim Guan Eng
  • Pengerusi DAP Johor -- Liew Chin Tong
  • Presiden Parti Amanah Negara -- Mohamad Sabu. 

Berikut adalah janji PH untuk rakyat negeri Johor, bagi keluarga yang berpendapatan B40:-

  1. Memberikan 10 meter padu air secara percuma
  2. Melancarkan ‘Kad Sihat Johor’ merupakan kad kesihatan eksklusif bernilai RM500 setahun.
  3. Memberikan insentif bernilai RM1,000 kepada anak-anak bagi melanjutkan pelajaran peringkat tinggi.

Lain-lain janji & manifesto PH khusus untuk rakyat negeri Johor jika berjaya membentuk kerajaan baru dalam masa 100 hari adalah:-

Manifesto PH meningkat taraf Kesejahteraan negeri Johor:-

  1. Berikrar mewujudkan 200,000 peluang pekerjaan berkapisiti tinggi
  2. Memperkenalkan skim Takaful Warga Veteran, dimana pewaris berhak menerima bantuan bernilai RM1,000 jika pemegang polisi telah tiada.
  3. Kursus perkahwinan secara percuma
  4. Menaik araf negeri Johor menjadi hub makanan terulung.
  5. Memberikan status pegangan lease selama 99 tahun untuk Kampung Melayu, Kampung Tradisi, Kampung Tersusun & Kampung Baru Cina
  6. Menaik taraf rangkaian perkhidmatan awam, tertumpu pada perkhidmatan bas, bas sekolah & teksi.

Manifesto PH membangunkan sektor Perumahan negeri Johor:-

  1. Memansuhkan 'Kuota Menegak Kerajaan' dalam perlaksanaan program perumahan mampu milik negeri Johor
  2. Memberikan potongan sehingga 50% bagi pembayaran dibawah program perumahan rakyat.
  3. Membina 100,000 unit perumahan mampu milik pada harga sekitar RM42,000, RM80,000 dan RM150,000 -- dalam jangka masa 5 tahun mentadbir negeri.
  4. Memperkenalkan skim 'Sewa & Milik' untuk perumahan mampu milik.

Manifesto PH membangunkan Pentadbiran & Ekonomi negeri Johor:-

  1. Perlantikan Menteri Besar hanyalah sehingga 2 penggal.
  2. Memberikan kemudahan pemberian lesen bagi peniaga-peniaga kecil
  3. Memperkenalkan koridor ekonomi terulung 'Northern Johor Development Region', bagi mewujudkan hub unggul sektor pendidikan, industri peralatan rumah, agrikultiur moden, industri asas tani, pelancongan eko and agro.

Manifesto PH membangunkan Pendidikan negeri Johor:-

  1. Memperkenalkan 'Biasiswa untuk rakyat Johor' bagi program lanjutan pelajaran diploma pertama & ijazah.
  2. Universiti-universiti peringkat negeri akan bertumpu pada bidang teknologi tinggi & agrikultur moden
  3. Terus memberikan tapak untuk sekolah-sekolah agama, Cina dan Tamil,

Pengerusi PH, Tun Dr Mahathir Mohamad, telah memperkenalkan senarai janji & manifesto diatas khusus untuk rakyat negeri Johor di sebuah ceramah in Pasir Gudang pada 6 April 2018. Hari yang sama parlimen dibubarkan oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Razak.

Lihat & dengar rakaman ceramah Pengerusi PH, Tun Mahathir di Pasir Gudang Johor dibawakan oleh Prrima Entertainment Pressdi Youtube.


Ini adalah sebahagian jelajah PRU14 barisan PH bagi memujuk rakyat bagi terus kukuh menyokong perjuangan mereka -- untuk Malaysia & khusus untuk rakyat Negeri Johor.

#AntiFakeNews #PRU14 #PakatanHarapan #Manifesto #CheDet #MahathirMohamed #Johor



20 Janji & Manifesto PRU14 Pakatan Harapan 100 Hari Mentadbir Kerajaan & Negeri Johor https://2.bp.blogspot.com/-eDqJV5zoMok/WsfUEGrefDI/AAAAAAAAqbA/aZ6hBoml6XcmYZe4JEX6q6kabMT8xxJdQCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/Manifesto-Pakatan-Harapan-PRU14-Johor-Mahathir-Mohamed-Pasir-Gudang.png https://www.mynieve.com/2018/04/20-janji-manifesto-pru14-pakatan.html

2 ulasan:

  1. Nampaknya tak sabar lagi dah nak perkenal manifesto parti politik masing2 nih untuk PRU14. Jangan janji tinggal janji ajew, macam pentadbiran sebelumnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima sudi singgah! May 9 2018 hari mengundi bukan... 11 hari ajew masa berkempen huhuhu..

      Padam


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


  • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


  • Di laman "Shop", pilih produk anda.
  • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
  • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
  • Tekan butang "Add to Cart".
  • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


  • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
  • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
  • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
  • Semak borang penghantaran.
  • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


  • Pos Laju (dalam & luar negara)
  • City Link
  • Skynet
  • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care