Hashtag #PulangMengundi Harapan Rakyat Malaysia Kesukaran Mengundi PRU14?


Dikhabarkan hashtag #PulangMengundi telah trending "over night" di Twitter & memdapat berbagai reaksi positif netizens untuk menempuhi PRU14 2018 Mei ini.

Sejak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mengumumkan PRU14 & hari mengundi jatuh kepada 9 May 2018 hari Rabu bekerja, rakyat Malaysia kembali resah & ia bakal menyukarkan mereka untuk menlaksanakan hak mengundi di kawasan berdaftar masing-masing -- bagi mereka yang duduk jauh.

Ini menggambarkan netizens kini tidak menyebelahi mana-mana pihak atau parti politik demi untuk menjalankan kewajipan mereka untuk mengundi pada PRU14 ini. Harapan rakyat seterusnya memastikan Malaysia akan berubah melalui barisan pemimpin-pemimpin baru nanti.

#PulangMengundi Harapan Netizen Bantu PRU14

Netizens di Twitter telah melancarkan beberapa initiatif untuk membantu mereka yang mempunyai kesukaran untuk #PulangMengundi pada hari mengundi awal Mei nanti.

#PulangMengundi Bantu PRU14 Pakatan Harapan

Kepada rakyat Malaysia yang mempunyai kesukaran untuk pulang mengundi, bantuan secara sukarela disampaikan berbentuk kewangan untuk isi minyak, bayar tol, pembelian tiket bas, kapal terbang & tiket keretapi dan sebagainya dihulurkan.

#PulangMengundi Trending di Twitter

Difahamkan, tempahan penerbangan domestik AirAsia ke seluruh Malaysia untuk 8 & 9 April sempena #PulangMengundi telah penuh!

Ada juga netizens di Twitter menawarkan perkongsian perjalanan #CarPoolGE14 bagi membantu mereka yang menghadapi kesukaran untuk pulang mengundi menggunakan kereta.

Manakala, netizens yang tidak layak mengundi untuk PRU14 ini juga terkesan & ingin menghulurkan bantuan bersesuaian.

#PulangMengundi Ketepikan Fahaman Politik Netizen

Sumber dilaporkan: http://says.com/my/news/malaysians-on-twitter-pulangmengundi

#AntiFakeNews #PRU14 #PakatanHarapan #BarisanNasional #PulangMengundi #CarPoolGE14Hashtag #PulangMengundi Harapan Rakyat Malaysia Kesukaran Mengundi PRU14? https://1.bp.blogspot.com/-SbM-cwjEjAk/Ws4KuNmZbWI/AAAAAAAAAJM/9T62cDBJTFQyJzlsphpKu7_hVMwFLZnAQCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/%2523PulangMengundi%2BTrending%2BInitiatif%2BHarapan%2Buntuk%2BPakatan%2BHarapan%2BPRU14.png https://www.mynieve.com/2018/04/hashtag-pulangmengundi-harapan-rakyat.html

4 ulasan:

 1. tak kira PRU jatuh hari apa pun, tetap akan pulang mengundi. 5 tahun sekali kan

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sama lah kita ;) s
   Sudah tanggungjawab kita sebagai rakyat M'sia kan?

   Padam
 2. Nampak Malaysian ni bersatu hati bila nk PRU14 ni. Moga terus bersatu hati pada masa hadapan =)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Harap ia berterusan @Nurul.. moga negara M'sia terus aman makmur ;) ...

   Padam


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care