Kempen Whatsapp #PRU14 BN Rekod Penipuan DAP di Pulau Pinang 10 Tahun -- Benarkah?


Inipati teks mesej dikirim melalui aplikasi Whatsapp kepada pengguna-pengguna di Malaysia, isi kandungnya sangatlah berkait dengan bahan kempen Barisan Nasional (BN) bagi pilihanraya PRU14 2018.

BN terus menyalurkan maklumat kempen PRU14 melalui aplikasi laman sosial terbesar digunakan penduduk Malaysia seperti Google, Facebook & Whatsapp.

Kempen #PRU14 BN Rekod Penipuan DAP Pulau Pinang 10 Tahun
Imej Source: By Vnonymous - Own work, CC BY-SA 4.0

Dengan tajuk "10 TAHUN PENUH PENIPUAN: 20 Rekod Pulau Pinang Yang Tak Pernah Ada di Negeri dan Negara Lain" -- BN terus mempersoalkan pentadbiran DAP, yang mentadir Pulau Pinang (Penang) yang sudah lebih se-dekad.

Antara rekod 10 tahun penipuan pentadbiran Penang di bawah DAP yang diterangkan melalui aplikasi Whatsapp merangkumi isu rasuah Ketua Menteri & kepimpinan, salah urus ekonomi negeri, salah urus hartanah, salah urus projek mega negeri termasuk isu sukan bolasepak.

Berikut adalah teks penuh kempen #BN yang di terima oleh pengguna Malaysia melalui aplikasi Whatsapp untuk PRU14 menjelang hari undi 9 Mei ini.

 1. Negeri pertama di mana Ketua Menterinya disabitkan 2 tuduhan rasuah tetapi masih enggan meletak jawatan.
 2. Bendahari Kehormat DAP yang pertama TANPA MALU menghadiri debat terbuka di bawah parlimennya dalam negeri yang mana beliau ialah Ketua Menteri walaupun telah dituduh terlibat dalam skandal RM 20.5 bilion.
 3. Negeri pertama yang TAK MALU menerima segala pujian atas pengurangan hutang 90% sedangkan Kerajaan Persekutuanlah yang bantu ambil alih aset kerajaan negeri dan menukarkan ia kepada bentuk pajakan selama 45 tahun.
 4. Kerajaan negeri pertama meningkatkan perbelanjaan operasi sehingga 500% sepanjang 9 tahun.
 5. Kerajaan negeri pertama dengan JUMLAH KEGAGALAN paling tinggi dalam melaksanakan projek mega yang tidak sempat dimulakan termasuklah Terowong Pulau Pinang, PTMP, Projek Temasek BPO, Hospital Pelancongan Taman Manggis, Eco Marina dan lain-lain lagi.
 6. Kerajan negeri pertama yang MENIPU bahawa mereka tidak pernah meluluskan sebarang projek lereng bukit dan akhirnya dibongkarkan oleh Ambiga yang menyatakan bahawa Kerajaan P.Pinang DAP telah meluluskan hampir 55 buah blok projek pembangunan berkapasiti tinggi di lereng bukit antara tahun 2008 dan 2015.
 7. Kerajaan negeri pertama meluluskan projek tambakan dengan bilangan paling tinggi termasuk satu projek berkeluasan 4,500 ekar- melebihi keluasan saiz gabungan Forest City Johor dan Melaka Gateway.
 8. Kerajaan negeri pertama yang dikesan melindungi sebuah kilang yang mencemarkan alam sekitar dan meningkatkan bilangan kes kanser di seluruh kawasan kampung dan akhirnya membuat permohonan maaf apabila diketahui.
 9. Kerajaan DAP pertama yang membenarkan Johor dan Melaka memintas Pulau Pinang bagi pendapatan isi rumah median. 
 10. Kerajaan negeri pertama yang mengambil kredit kerajaan negeri sebelumnya yang mana telah merekodkan nilai pelaburan tertinggi di kalangan semua negeri dan terus merudum lalu tidak dapat menduduki tangga teratas untuk tahun ke-7 berturut-turut.
 11. Negeri yang memiliki projek lebuhraya palimg mahal (PIL) berasaskan pengiraan kilometer pada nilai RM385 juta per km atau RM 7.5 bilion untuk 19.5 km-dua kali ganda lebih mahal daripada RM160 juta per km projek lebuhraya KIDEX yang didakwa DAP sebagai projek termahal Malaysia pada 2014.
 12. Kerajaan negeri pertama yang menganugerahkan projek pengangkutan, yang hanya membenarkan syarikat berkenaan meneruskan projek 10 tahun dan siap sepenuhnya 15 tahun kemudian, lalu menyatakan bahawa projek berkenaan diperlukan untuk mengurangkan kesesakan lalu lintas.
 13. Kerajaan yang menganugerahkan projek konsesi tol berat sebelah di dunia yang mana kerajaan negeri membayar penuh kontraktor yang membina terowong tetapi masih membenarkan mereka mengutip tol selama 30 tahun.
 14. Kerajaan negeri yang membayar harga paling tinggi dalam sejarah bagi perkhidmatan konsultan untuk membuat laporan kos RM 305 juta tetapi tidak ambil peduli tentang laporan yang tidak pernah siap itu.
 15. Kerajaan pertama meningkatkan nilai penilaian sebanyak 13% pada 2015 dan mendakwa mereka amat prihatin dan memberi diskaun sebanyak 6% pada 2017.
 16. Negeri pertama menaikkan kadar air sebanyak 4 kali dalam 10 tahun tetapi masih murah di Malaysia atas usaha yang baik oleh kerajaan negeri BN sebelum ini.
 17. Negeri pertama mengambil kredit bagi atas tiada catuan air sepanjang 10 tahun walaupun tiada catuan air sepanjang 20 tahun yang lepas sebelum DAP berkuasa.
 18. Kerajaan negeri pertama menjual atau memperdagangkan RM 37 bilion nilai tanah negeri dan aset dan memuji diri mereka sendiri atas sebab membayar RM412 juta bayaran kebajikan sepanjang 10 tahun.
 19. Kerajaan negeri yang mewujudkan lereng botak terbanyak dalam sejarah dan negeri pertama mendakwa tanah runtuh hanya berlaku di tanah rata.
 20. Kerajaan negeri pertama yang melantik seorang yang hanya memiliki pengalaman dalam bolasepak untuk bermain permainan Championship Manager sebagai pengurus pasukan dan presiden persatuan bolasepak negeri – yang telah dijangka membawa pasukan ke dasar liga pada penghujung musim dan tersingkir.

Terpulang untuk anda membuat penilaian.

#AntiFakeNews #PRU14 #BarisanNasional #DAP #PakatanHarapan #WhatsappKempen Whatsapp #PRU14 BN Rekod Penipuan DAP di Pulau Pinang 10 Tahun -- Benarkah? https://3.bp.blogspot.com/-vA6TKH0MHh0/Ws_cZ6AnKWI/AAAAAAAAAJ4/THEaiDV02OInpt41QWX6TT66ITBoWDjpgCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/1200px-Jalan_Dato%2527_Keramat%252C_George_Town%252C_Penang.jpg https://www.mynieve.com/2018/04/kempen-whatsapp-pru14-bn-rekod-penipuan_12.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care