Teguran DYAM TMJ di Facebook Memberi Kesan kepada Pakatan Harapan - Dr M


Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamed (Dr M) menjawab soalan media, adakah Pakatan Harapan (PH) terkesan apabila kenyataan & teguran Duli Yang Amat Mulia (DYAM) Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor (TMJ) di Facebook yang lalu berkenaan senario politik tempatan, UMNO, PRU14 & perkara berbangkit?

Sebelumnya, DYAM TMJ telah memuat naik kenyataan berkenaan teguran senario politik negara PRU14 & UMNO di laman Facebook Johor Southern Tigers yang mendapat reaksi lebih 36K reaksi  netizens berbagai kurang dari 24 jam disiarkan, khususnya dari rakyat negeri Johor.

Dr M menjawab Teguran TMJ senario politik negara PRU14 & UMNO

Baca komen-komen netizan membidas (dengan hormat) kenyataan & teguran DYAM TMJ berkenaan senario politik negara, UMNO & PRU14 di postingan ini.

Jawapan Dr M berkenaan komen-komen rakyat di laman sosial media...

Saya sudah lihat segala komen di Instagram, Youtube dan laman sosial -- itu adalah komen rakyat (Malaysia). Saya (Dr M) rakyat juga... tetapi saya tak nak buat komen...


Pihak media juga bertanya, adakah kenyataan DYAM TMJ di laman Facebook itu akan menjejas atau terkesan kepada Pakatan Harapan, Dr M menjawab...

Ia berkesan... berkesan untuk jadikan Pakatan Harapan lebih popular...

Pada 8 April jam 8:05 malam, DYAM TMJ telah memuat naik postingan balasan di laman Facebook Johor Southern Tigers, memaklumkan pendirian Baginda, teguran adalah hak masing-masing & rakyat tidak perlu cepat "melatah".

Anda boleh baca kenyataan balas DYAM TMJ di postingan Facebook kepada netizens di artikel blog sebelumnya.

#AntiFakeNews #PRU14 #Johor #BarisanNasional #PakatanRakyat #TMJTeguran DYAM TMJ di Facebook Memberi Kesan kepada Pakatan Harapan - Dr M https://1.bp.blogspot.com/-2wygpxqyJCg/WsvNizZFjeI/AAAAAAAAqds/oTsF5zv4t2kjSa2ipX7iY8wjDxSOFhI8QCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/Dr-M-jawab-teguran-TMJ-PRU14-Facebook%2B%25281%2529.png https://www.mynieve.com/2018/04/kenyataan-teguran-dyam-tmj-di-facebook.html

4 ulasan:

 1. Balasan
  1. Kali ke 2 Nieve boleh mengundi nih hehehe... pun sama tak sabar...

   Padam
 2. Jangan salah pangkah nanti dapat tahi hiks!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hehe dapat tahi 4-5 tahun tuh lamanya kalau salah pangkah ;) adoiyai...

   Padam


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care