PRU14 Parlimen Sah Bubar 7 April & Pelancaran Manifesto Barisan Nasional


Tarikh & hari menentukan penamaan calon & mengundi bagi PRU14 akan ditentukan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) setelah mesyuarat khas diadakan dalam masa terdekat ini.

Ini berikutan, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan bahawa Parlimen akan dibubarkan esok, 7 April 2018.

Najib membuat pengumuman itu & disiarkan di media nasional pada sekitar jam 8.15 malam hari ini, 6 April dari Kompleks Putra Perdana di Putrajaya.

Parlimen Sah Bubar Pilihanraya PRU14 Dalam 60 Hari menurut SPR
Imej: US Defense Media Newsroom

Berita-berita nasional juga melaporkan bahawa Najib sebagai ketua pengerusi Barisan Nasional telah menghadap & memperoleh perkenaan dari Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V, untuk membubarkan parliamen bagi membuka ruang untuk Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Najib juga telah mengarahkan kesemua ketua-ketua negeri mengadap Sultan/Ketua Menteri bagi mendapat perkenaan untuk membubarkan kerajaan (dewan undangan) negeri masing-masing.

Najib Razak Bubar Parlimen PRU14

Seterusnya, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bakal mengadakan mesyuarat untuk menentukan tarikh penamaan calon & pengundian untuk PRU14 dalam masa terdekat ini.

Pilihanraya Umum edisi ke 14 bagi tahun 2018 ini bakal diadakan sebelum 6 Jun 2018 iaitu tarikh 60 hari SPR harus menetapkan hari untuk mengundi bagi seluruh rakyat Malaysia.

Manifesto Barisan Nasional PRU14


Berikutan pembubaran parlimen pada 7 Aptil ini, BN dijangka melancarkan manifesto pada hari esok 7 April dalam satu acara siaran langsung bertempat di Axiata Arena, tepat jam 8.30 malam.

Menurut Datuk Seri Ab Rauf Yusoh, Setiausaha Eksekutif UMNO, dijankakan sehingga 40,000 anggota BN menghadiri acara itu & mendengar ucap tama dari Najib & pemimpin tertinggi BN.

Pelancaran Manifesto Barisan Nasional PRU14
Imej: Ikhsan Wikipidia

Walaupun Axiata Arena hanya boleh menampung 9,000 orang, dilaporkan NST bahawa Ab Rauf berkata peserta-peserta lain boleh melihat prosiding & pelancaran Manifesto BN PRU14 dari skrin LED yang bakal diletakkan di luar stadium.

Penyampaian manifesto BN ini akan disiarkan secara langsung di kaca TV & media-media nasional. Dilapurkan juga, saluran media sosial BN seperti Facebook Barisan Nasional dan Facebook/Twitter / YouTube Najib, dan juga Facebook 1Malaysia.

Sepintas Sejarah PRU Lalu -- Najib & BN


PRU14 tahun 2018 ini merupakan kali yang kedua Najib mengetuai Barisan Nasional.

Najib telah mengetuai BN buat kali pertama dalam pilihan raya sebelum ini pada sekitar bulan Mei 2013.

Najib memgang memegang tampuk pemerintahan negara seawl tahun 2009.

Pilihanraya 2013 (PRU13), BN kehilangan undi popular & gagal meraih majoriti dua pertiga undi di Parlimen.

Najib membawa kemenangan kepada BN pada PRU13 (2013) dengan memperoleh 133 daripada 222 kerusi Dewan Rakyat yang dipertandingkan.

Selamat berdebat bagi calon-calon & bagi penduduk Malaysia yang layak mengundi, Selamat Mengundi -- bagi menubuhkan kerajaan baru untuk PRU ke -14 edisi tahun 2018 ini.

#AntiFakeNews #BN #PRU14 #NajibRazak #ManifestoBN

Disclaimer: "The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement."


PRU14 Parlimen Sah Bubar 7 April & Pelancaran Manifesto Barisan Nasional https://4.bp.blogspot.com/-VvnSh8XyS6g/WseJCRUV9VI/AAAAAAAAqaA/mHy2RGu4E0UCw643ckZwak_j5z8ZScdSgCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/Najib-Razak-Bubar-Paliament-PRU14-GE14.jpg https://www.mynieve.com/2018/04/pru14-parlimen-sah-bubar-7-april.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care