PRU14 Reaksi Netizens Teguran DYAM Tengku Mahkhota Johor berkenaan UMNO di Facebook


Reaksi bercampur baur netizens baru-baru ini di Facebook apabila teguran ikhlas hati baginda Duli Yang Amat Mulia (DYAM) Mejar Jeneral Tenku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tenku Mahkota Johor (TMJ) di laman Facebook Johor Southern Tigers (JST) berkenaan senario politik negara, sejarah UMNO, barisan kepimpinan parti politik & isu-isu berkaitan.

Di dalam postingan yang disiarkan pada 7 April 2018 jam 11.38 malam, ketika artikel ini ditulis, postingan ini telah mendapat lebih 36K reaksi netizens, hampir 22K perkongsian & lebih 14K komen -- dalam masa kurang 24 jam.

Netizens Tidak Sependapat DYAM TMJ Berkeaan UMNO Barisan Nasional PRU14

Pengendali laman Facebook Johor Southern Tigers mengingatkan netizens supaya membaca selengkapnya kenyataan ikhlas DYAM TMJ kerana baginda bukan untuk menegakkan mana-mana-parti politik mahupun individu.

JST juga menyarankan supaya netizen tidak membuat kenyataan balas atau komen tanpa usul periksa & memahmi konteks sebenar kenyataan ikhlas hati DYAM TMJ berkenaan senario politik negara menjelang PRU14 ini.

Lebih 80% komen & pendapat netizens yang disiarkan di laman Facebook JST adalah tidak sependapat dengan kenyataan ikhlas DYAM TMJ.

Berikut adalah antara komen-komen netizens di Facebook yang mendapat perhatian lebih 10K reaksi, antaranya:-

Rakyat Malaysia harus menanggung hutang negara?

Rakyat Malaysia menanggung hutang BN UMNO PRU14

Netizens juga menyuarakan keperluan penting untuk negara dikemudikan dengan pemimpin baru...

Rakyat pinta pemimpin baru untuk Malaysia PRU14 Pakatan Harapan

Ketika ini rakyat Malaysia mempunyai bebanan besar iaitu perbelanjaan...

Bebanan perbelanjaan rakyat Malaysia berterusan PRU14 BN UMNO

Ada juga rakyat yang memohon perkenan DYAM TMJ untuk memberikan peluang untuk Parti PAS mentadbir negeri Johor untuk satu penggal...

Peluang baik untuk parti PAS mentadbit negeri PRU14 2018

Netizens juga mempertikaikan kenyataan ikhlas DYAM TMJ di siarkan tidak kena pada masanya di laman JST...

Kenyantaan DYAM TMJ tidak kena pada masa PRU14

Anda boleh baca sepenuhnya kenyataan DYAM TMJ di laman Facebook Johor Southern Tigers di sini (tempoh baca 5 minit):

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/posts/1018145245015441

Anda boleh baca sepenuhnya reaksi & komen rakyat Malaysia khususnya rakyat negeri Johor berkenaan pendapat mereka yang tidak sehaluan dengan kenyataan ikhlas DYAM TMJ berkenaan PRU14 & senario politik Malaysia ini.

Apa pendapat anda? Getirkah PRU14 ini apabila institusi Di-Raja Malaysia mendapat perhatian netizens sebegini?

#AntiFakeNews #PRU14 #Johor #BarisanNasional #PakatanRakyat #TMJPRU14 Reaksi Netizens Teguran DYAM Tengku Mahkhota Johor berkenaan UMNO di Facebook https://2.bp.blogspot.com/-NY8E5z6I2nM/WsuSZKeh2MI/AAAAAAAAqcY/XDr2e0u8RDA0ek6An6RBWPDyW41JHxiZgCLcBGAs/w72-h72-p-k-no-nu/JOHOR-Southern-Tigers-Facebook-Fanpage-TMJ-DYAM.png https://www.mynieve.com/2018/04/pru14-reaksi-netizens-kenyataan-dyam.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pengesahan & Kelulusan

Kesemua produk keluaran Niéve Beauty mempunyai pengesahan Nota Notifikasi dari Pengarah, Perkhidmatan Farmasitukal, Kementerian Kesihatan Malaysia -- memberikan keyakinan kepada pengguna terhadap bahan ter-kandungan pada produk keluaran Niéve Beauty.

Produk-produk Nieve Beauty telah pun memperoleh pengesahan & kebenaran untuk dipasarkan terus kepada pengguna mengikut Akta Kawalan Ubatan & Kosmetik 1984 -- Regulation 18 A (2).

Sila hubungi kami disini untuk pertanyaan lanjut & pengesahan.

Membuat Pesanan?

Kami di Niéve Beauty Kelantan menyediakan langkah mudah untuk membuat pesanan di-atas talian. Tidak memerlukan data peribadi & segala maklumat adalah rahsia.


Cara Melihat & Merubah Pesanan.


 • Click ikon di penjuru atas laman untuk melihat atau merubah produk pesanan anda bila-bila masa.

Cara Membuat Pesanan.


 • Di laman "Shop", pilih produk anda.
 • Semak harga serta tawaran istemwa kami sediakan atas talian.
 • Pilih opsyen disediakan (jika ada).
 • Tekan butang "Add to Cart".
 • Paparan troli shopping cart tertera bagi membuat perubahan/semakan atau terus menghantar pesanan anda.

Cara Menghantar Pesanan.


 • Di laman "Checkout", sila semak butiran pesanan.
 • Pilih destinasi penghantaran anda (jika ada)
 • Isi borang atas talian maklumat diperlukan.
 • Semak borang penghantaran.
 • Tekan butang "Hantar Pesanan" atau "Paypal" jika anda ingin menbuat transaksi atas talian -- mudah, selamat & transaksi anda dilindungi.

Seterusnya pesanan anda diproses & produk anda akan sampai di depan pintu dalam 3 hari bekerja -- begitu mudah!


Bayaran Melaui Sistem Perbankan

Bagi pembayaran melalui perbankan, pihak kami akan mengirimkan e-inbois terus ke telefon & alamat emel anda untuk pengesahan.


Bayaran On-line Melalui Paypal

Mudah cepat & sangat selamat dan pihak kami tidak meyimpan data peribadi anda. Anda boleh menggunakan baki akaun Paypal ataupun menggunakan kad kredit/debit bagi membuat pembayaran.

Transaksi anda dijamin & dilindungi sepenuhnya jika produk dipesan tidak dikirimkan seperti dijanjikan. Anda boleh memohon pengembalian bila-bila masa dengan klik butang "Refund" sahaja.

Maklumat Penghantaran

Niéve Beauty Kelantan sentiasa bekerjasama dengan perkhidmatan kurier/penghantaran yang paling efisyen untuk kiriman anda. Di-antara khidmat kurier yang terus berurusan adalah:-


 • Pos Laju (dalam & luar negara)
 • City Link
 • Skynet
 • Ta-Q-Bin

Pada dasarnya, pesanan anda akan sampai ke destinasi dalam 3 hingga 5 hari bekerja -- itu yang telah dijanjikan oleh pihak perkhidmatan pengiriman. Respons dari pengguna, ada ketikanya pesanan anda tiba kurang 24 jam!

Namun begitu, terdapat juga penghantaran yang mungkin akan terlewat kerana faktor-faktor diluar jangka.

Oleh itu, setelah pesanan dikirim, pihak kami akan menghantar "Tracking Code" terus kepada anda bagi menyemak kedudukan/status penghantaran tersebut.

Maklumat Pemulangan

Tidak 100% berpuas hati dengan produk dikirim? Mempunyai kecacatan luar jangka? Kami berikan 30 hari untuk tempoh pemulangan tanpa sebarang pertanyaan.

Masukkan semula produk pesanan anda yang rosak itu kedalam pek disediakan (bersama pakej asal & tag), sertakan salinan slip pemulangan di dalam pek tersbut. Kemudian, hantarkan melalui pek itu di perkhidmatan pos berhampirsan dengan tempat anda kepada kami.

Permohonan anda akan diproses & produk anda boleh diganti semula ataupun kami memulangkan semula wang pembelian anda -- mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan lanjut & kelayakan pemulangan, sila layari laman FAQ kami.

Shopping Cart View

Map

Store Settings

Theme Fonts

Disqus for nieve-care